Μακιγιάζ ματιών βήμα βήμα

Εν’ όψει φθινοπώρου, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ευκαιρία να ανεβάσω post με τα βασικά βήματα του Μακιγιάζ ματιών. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, απαιτεί όμως πολλή εξάσκηση και προπάντων, όρεξη και διάθεση! Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε απόχρωση θέλετε από τη στιγμή που θα καταλάβετε τη σειρά των βημάτων. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα μακιγιάζ ματιών και για ξανθιές αλλά και για μελαχρινές κοπέλες. Απλά ακολουθήστε τα βήματα και επιλέξτε τις αποχρώσεις  που σας ταιριάζουν.

Είμαι σίγουρη ότι έχετε αρκετές αποχρώσεις σκιών ώστε να δημιουργήσετε αρκετά look για μακιγιάζ ματιών, όμως αισθάνομαι υποχρεωμένη να σας πω κάτι που μου πήρε αρκετό καιρό να μάθω η ίδια. Το βασικό εργαλείο στο μακιγιάζ ματιών, είναι τα πινέλα. Κυρίως οι κοπέλες που αρχίζετε να πειραματίζεστε με το μακιγιάζ σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε με δυο τρία βασικά πινέλα, καλής ποιότητας ώστε να μην παιδεύεστε άδικα, όπως έπαθα κι εγώ η ίδια στην αρχή και νόμιζα ότι το να κάνεις το σωστό blending είναι πιο δύσκολο από το να πάρεις master στην αστρονομία.

Τώρα όσο για το πώς να αποφασίσετε για τα σωστά εργαλεία… Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες εκεί έξω, και οι περισσότερες από αυτές, είναι αρκετά αξιόλογες. Προσωπικά, έχω δοκιμάσει αρκετά πινέλα από Real Techniques και έμεινα πολύ ευχαριστημένη όσον αφορά στο πρόσωπο. Το μακιγιάζ ματιών όμως είναι μια λίγο πιο «ζόρικη» περίπτωση, που απαιτεί και μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Για το λόγο αυτό, έκανα μια εκτεταμένη έρευνα πριν αποφασίσω να αγοράσω πινέλα από μια συγκεκριμένη εταιρεία και κατόπιν ωρίμου σκέψεως, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η πιο ασφαλής επιλογή που διαθέτουμε εδώ στην Ελλάδα, είναι η mac, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Για τις πιο τολμηρές που θέλετε να δοκιμάσετε αγορά μέσω internet, υπάρχει η Sigma ( που είναι και αρκετά πιο οικονομική από τη mac) και η Zoeva, για τις οποίες ακούγονται θετικά σχόλια, όμως δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη, καθώς δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές. Σας λέω απλά εναλλακτικές λύσεις, που κάποια στιγμή στο μέλλον θα δοκιμάσω και η ίδια.

Περνάω όμως στο tutorial και θα σας εξηγώ βήμα – βήμα τη διαδικασία.

 

Αρχικά, έχω βάψει όλο μου το πρόσωπο εκτός από τα μάτια και έχω χρησιμοποιήσει το concealer της mac pro- longwear , το οποίο χρησιμεύει και σαν βάση, στην απόχρωση NW20. ( Ειλικρινά το post δεν είναι sponsored by mac, απλά χρησιμοποίησα αρκετά προϊόντα της εταιρείας γιατί τα αγόρασα πρόσφατα και είδα ότι έχουν καλή απόδοση, οπότε σκέφτηκα γιατί όχι; ) . Για να το σταθεροποιήσω, χρησιμοποίησα την pale yellow sheer finish powder της Bobbi Brown, για την οποία σας μίλησα πρόσφατα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε βάση και loose powder διαθέτετε. Μην ξεχάσετε όμως την πούδρα από πάνω, διαφορετικά η λιπαρή ουσία της βάσης, δεν θα επιτρέπει στο πινέλο σας να γλιστράει και θα δυσκολευτείτε πολύ στο να απλώσετε και να αναμίξετε τις σκιές.

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Περνάμε λοιπόν στο πρώτο βήμα:  Επέλεξα τη σκιά soft brown της mac, καθώς και το πινέλο 224 της mac. ( Σχεδόν όλες οι σκιές και τα πινέλα είναι από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι πλησιέστερο σε αυτά διαθέτετε. Υπενθυμίζω όμως, με τα πινέλα σας να είστε εκλεκτικές! ) . Με δυο λόγια, παίρνετε την πιο ανοιχτόχρωμη από τις δυο ματ σκιές που θέλετε να δουλέψετε στην κόγχη του ματιού και την εφαρμόζετε με το πιο φουντωτό πινέλο που έχετε για blending. Κανόνας που πρέπει να θυμάστε : Όσο πιο φουντωτό το πινέλο, τόσο πιο ψηλά το χρησιμοποιούμε στην περιοχή των ματιών. Όσο λεπταίνει το πινέλο, τόσο πιο κάτω κατεβαίνουμε. Περνάμε λοιπόν με το πινέλο μας τη σκιά πάνω από την κόγχη του ματιού μας. ( Υ.Γ. Η soft brown είναι must, ειδικά για τη συγκεκριμένη περιοχή του ματιού. Αξίζει να την έχετε στο νεσεσέρ σας) .

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα δεύτερο : Παίρνουμε την πιο σκούρα από τις δύο ματ σκιές και την περνάμε με το πιο λεπτό μας πινέλο για blending, ακριβώς πάνω στην κόγχη του ματιού, λίγο πιο χαμηλά δηλαδή από εκεί που βάλαμε την πρώτη σκιά. Κάνουμε απαλές κινήσεις ενώ δουλεύουμε με τα πινέλα, είτε κυκλικές, είτε πιο κοφτές, ανάλογα με το τι μας είναι ευκολότερο και σταματάμε όταν πετύχουμε την επιθυμητή ένταση. Επίσης, βοηθάει να κρατάμε το πινέλο από την άκρη του και όχι από πολύ ψηλά για να μπορούμε να «χτίζουμε» σιγά σιγά την κάθε σκιά. Εδώ επέλεξα να περάσω τη σκιά espresso με το 217 πινέλο της mac .

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα τρίτο : Επιλέγουμε μια πολύ ανοιχτόχρωμη σκιά με έντονο shimmer ( εδώ και τα pigments ή glitter, θα δώσουν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα) . Επέλεξα ένα pigment Pierre Rene από Dust & Cream , το οποίο θυμίζει το vanilla της mac αλλά είναι σαφώς πιο οικονομικό ( 4 με 5 € απ’ όσο θυμάμαι ) , και το πέρασα στο κινητό βλέφαρο με το 248 της mac με ταμποναριστές κινήσεις. Το ανοιχτό χρώμα εδώ, βοηθάει στο να φανεί καλύτερα η αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα.

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα τέταρτο : Eye- liner. Και πιο συγκεκριμένα Gel liner από Maybelline 01 black με το 266 της mac.

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα πέμπτο : Μάσκαρα. False lash Architect black της L’oreal. Σταθερή αξία!

 μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα έκτο : Βλεφαρίδες . Jumbo! ( Καθότι σχετικά αρχάρια )

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα έβδομο : Highlight κάτω από τα φρύδια. Ακριβώς κάτω από τη γωνία του φρυδιού πέρασα με το 201 πινέλο Real Techniques ( Bold Metals σειρά) , το nylon της mac. Όσες δεν διαθέτετε σχετικά αραιόφθαλμα μάτια σαν τα δικά μου, είναι τέλεια και για την εσωτερική γωνία του ματιού.

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα όγδοο : Μαύρο μολύβι στην κάτω γραμμή του ματιού ( waterline) . Το quickliner for eyes intense στην απόχρωση 09 intense ebony της Clinique που χρησιμοποίησα, προσυπογράφω ότι είναι το πιο σταθερό μαύρο μολύβι ματιών που έχετε δοκιμάσει ποτέ και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες και χωρίς raccoon eyes effect!

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα ένατο : Με το 212 της mac περνάω κάτω από το κάτω βλέφαρο, ξανά το soft brown της mac με πολύ ακριβείς κινήσεις, σαν να υπογραμμίζω απλά τη φυσική γραμμή του ματιού.

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα δέκατο : Ξανά με το ίδιο πινέλο, περνάω και το espresso της mac για να δημιουργήσω ένα πιο έντονο αποτέλεσμα.

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Βήμα ενδέκατο και τελευταίο : Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες!

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο ακούγεται, αλλά θέλει όρεξη και αρκετή εξάσκηση… Και ύστερα από λίγο καιρό, θα μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε look σας τραβήξει την προσοχή. Καλή επιτυχία!!!

μακιγιάζ ματιών και προσώπου

 

Το Πρώτο μου Βίντεο στο Youtube

Για περισσότερα άρθρα,

κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook και follow στο Instagram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.