Μολύβια και προϊόντα φρυδιών

Γεια σας κορίτσια και καλή χρονιά! Κεφάλαιο Mολύβια και Προϊοντα Φρυδιων! Τονίζουν την ένταση του βλέμματος και τις εκφράσεις του προσώπου. Σε άλλες λείπουν, ενώ σε άλλες… περισσεύουν. Όταν όμως τα βάψετε μια φορά σωστά, δε θα μπορέσετε ποτέ πια να  τα αντικρίσετε άβαφα. Σκεφτόμουν από καιρό να σας γράψω για μολύβια και προϊόντα φρυδιών.

Καθώς πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία ανάρτηση που είχα κάνει σχετικά με προϊόντα φρυδιών, και καθώς «επιμορφώθηκα» αρκετά στο μεσοδιάστημα, σκέφτηκα να σας γράψω συγκεντρωτικά τις εντυπώσεις μου σχετικά με όλα τα μολύβια και προϊόντα φρυδιών που έχω δοκιμάσει. Πιστέψτε με, είναι αρκετά! Τα περισσότερα από τα προϊόντα που αναφέρονται στο post τα έχω παρουσιάσει ξανά σε παλαιότερες αναρτήσεις, εδώ όμως θα σας τα παραθέσω συγκριτικά, ώστε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

Bourjois Sourcil Précision – crayon à sourcils

bourjois sourcil precision

Θα ξεκινήσω από τα προϊόντα που έχω αγοράσει παλαιότερα και θα τελειώσω με τις πιο πρόσφατες αγορές. Το «αρχαιότερο» προϊόν για φρύδια λοιπόν, το οποίο έχω στην κατοχή μου είναι το μολύβι της bourjois και είναι τόσο παλιό που πλέον δεν έχω ιδέα αν υπάρχει ακόμη στην αγορά- το πιο πιθανό είναι να έχει αποσυρθεί ή να έχει βγει ανανεωμένη εκδοχή του. Επίσης λόγω παλαιότητας δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν φαίνεται ολόκληρη η ονομασία του, γιατί από τα πολλά ξυσίματα, το έχω φτάσει στη μέση! Οπότε, δείξτε κατανόηση! Με βάση τα απομεινάρια λοιπόν- αλλά και μια mini διαδικτυακή έρευνα, σας πληροφορώ ότι λέγεται bourjois sourcil précision – crayon à sourcils.

Για το συγκεκριμένο δεν έχω να σας πω πολλά πράγματα, καθώς ήταν από τα πρώτα που αγόρασα και δεν το χρησιμοποιώ πλέον τόσο συχνά. Μάλλον χάσιμο χρημάτων, καθώς ούτε μηχανικό είναι, ούτε πολλές αποχρώσεις είχε- τότε που το αγόρασα εγώ τουλάχιστον- συν του ότι δεν είναι μηχανικό, πράγμα το οποίο αποτελεί για εμένα απαραίτητη πλέον προϋπόθεση για λόγους που θα εκθέσω παρακάτω. Στα μειονεκτήματά του, προσθέστε το ότι δεν «γράφει» τόσο εύκολα, δηλαδή δεν είναι τόσο κρεμώδες. Τιμή μην περιμένετε να θυμάμαι, λογικά πιστεύω ότι είναι κάπου ανάμεσα στα 8-15 €.

Yves Rocher eyebrow pencil

Yves Rocher eyebrow pencil

Συνεχίζω με τη δεύτερη απόπειρα που έχω κάνει για να γεμίσω τα φρύδια μου, η οποία ήταν το μολύβι της Yves Rocher eyebrow pencil, στην απόχρωση «καστανό». Σαφώς υπερτερεί σε πολύ περισσότερα σημεία σε σχέση με το προηγούμενο, όπως για παράδειγμα ότι έχει ενσωματωμένο βουρτσάκι στην άλλη άκρη του και όχι χτενάκι όπως αυτό της bourjois, καθώς και το ότι είναι περισσότερο κρεμώδες. Όμως δεν μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι είναι από τα προϊόντα που με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Η τιμή του στα 10 €.

Mac Velux Brow Liner

mac velux brow liner

Και φτάνουμε στο μολύβι φρυδιών της mac, velux brow liner στην απόχρωση brunette ( στα 19 € περίπου) , το οποίο είναι το τελευταίο συμβατικό που αγόρασα – εννοώ όχι μηχανικό- που όμως δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο της Yves Rocher για τον απλούστατο λόγο ότι είναι υπερβολικά μαλακό, με αποτέλεσμα να χάνει το σχήμα του πολύ γρήγορα και να μην είναι καθόλου λειτουργικό στις περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομέρεια στο σχηματισμό φρυδιών. Επίσης ούτε από την απόχρωση έμεινα ικανοποιημένη, αλλά αυτό οφείλεται σε λανθασμένη δική μου επιλογή. Το συγκεκριμένο το έχω αναφέρει και σε παλαιότερα post – όπου σας έλεγα ότι μου είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις, αλλά μόλις δοκίμασα τα μηχανικά μολύβια, άλλαξε η κοσμοθεωρία μου!

Browsatin Maybelline NY

Maybelline NY brow satin

 

Το πρώτο μηχανικό μολύβι που με έκανε να αφήσω στην άκρη όλα τα προηγούμενα που είχα και με το οποίο έμαθα στην ουσία να σχηματίζω τα φρύδια μου όπως πρέπει, είναι το browsatin της Maybelline NY , το οποίο πολλάκις έχω αναφέρει και αποθεώσει. Ομολογώ ότι είναι το πρώτο μολύβι που με εντυπωσίασε, καθώς είναι αρκετά μαλακό, αλλά επειδή είναι μηχανικό, είναι πολύ πιο λεπτό σε σχέση με τα κλασσικά, και για το λόγο αυτό δε χάνει το σχήμα του. Συν του ότι στην άλλη άκρη έχει σφουγγαράκι με σκιά για να γεμίσετε τυχόν κενά ανάμεσα στα φρύδια, ή για όσες θέλετε πιο απαλό και φυσικό αποτέλεσμα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι τελειώνει σχετικά γρήγορα- παρά το ότι έψαξα να βρω το ακριβές βάρος του, δεν μπόρεσα να το δω στη συσκευασία. Για να μη μακρηγορώ, επειδή σας έχω μιλήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο, η τιμή του είναι στα 6 € . Εγώ το έχω στις αποχρώσεις dark brown και dark blonde ( για τη μαμά μου που είναι ξανθιά. Αλλά αν είστε πολύ ανοιχτόχρωμες όπως εκείνη, η απόχρωση δεν θα σας αφήσει τόσο ικανοποιημένες. Είναι η πιο ανοιχτή απόχρωση, αλλά επάνω σας θα φαίνεται αρκετά σκούρα.

Master Shape Brow pencil Maybelline NY

maybelline master shape brow pencil

Για όσες έχετε υπερβολικά ανοιχτόχρωμα φρύδια και δεν θέλετε να τα τονίσετε, παρά μόνο να τα εμφανίσετε, συνιστώ το συμβατικό μολύβι master shape brow pencil της
Maybelline NY, στην απόχρωση dark blonde – για τη μαμά μου, αυτή είναι η πλησιέστερη απόχρωση στα φρύδια της. Ποιοτικά είναι αρκετά καλό. Αν θυμάμαι καλά, η τιμή του είναι περίπου στα 6 €) .

Pro-sculpting brow make up for ever

make-up-forever-pro-sculptig-brow

Περνάω στο επίσης μηχανικό μολύβι φρυδιών, το pro sculpting brow της make up for ever. Αρχικά εντυπωσιάστηκα από το εργονομικό σχήμα του το οποίο είναι πλακέ στην άκρη, ενώ η επιφάνειά του είναι αρκετά μεγάλη – αρκετά μεγαλύτερη από το browsatin της Maybelline. Αυτό όμως βοηθάει στο να γίνει το γέμισμα των φρυδιών πολύ πιο γρήγορα, αλλά επίσης και στο να γίνει ο σχηματισμός της γωνίας του φρυδιού ευκολότερη υπόθεση! Είναι το μόνο προϊόν που χρησιμοποιούσα εδώ και αρκετό καιρό για τα φρύδια μου. Είναι εγγυημένο, αλλά έχει δυο αρνητικά :

  • Πρώτον, η τιμή του είναι στα 25 €
  • δεύτερον, τελειώνει απίστευτα γρήγορα γιατί είναι αρκετά μαλακό. Α! Κι ένα
  • τρίτο! Σπάει πανεύκολα!

Bonus tip ( Το οποίο ανακάλυψα πρόσφατα – παρά το ότι η συσκευασία το έγραφε ξεκάθαρα) : Διαθέτει και τρίτο προϊόν, σφουγγαράκι με σκιά highlighter για υπογράμμιση του κάτω μέρους των φρυδιών!

Αν δε σας ενοχλούν τα παραπάνω, σας το προτείνω! Αλλά προσοχή! Να το χειρίζεστε πολύ απαλά ( ειδικά στο άνοιγμα και στο κλείσιμο) καθότι  εξαιρετικά εύθραυστον!

Goof proof brow pencil benefit, ka- brow benefit

goof proof brow pencil benefit

Αφού κάθε τρεις και λίγο ήμουν στα SEPHORA λόγω βλάβης του προηγούμενου προϊόντος ( εδώ δίπλα με ένα πρόχειρο υπολογισμό μετράω 5 -6 μολύβια, οπότε φαντάζεστε το σύνολο…) αγανάκτησα! Γι’ αυτό και περίμενα πως και πως την κυκλοφορία των νέων προϊόντων της benefit για τα φρύδια. Και δικαιώθηκα!

Στο νούμερο ένα λοιπόν, σας παρουσιάζω το goof proof brow pencil της benefit, που με το που ήρθε … άφησε πίσω του συντρίμμια! Θα σας πω μόνο ότι το αγόρασα τον Ιούλιο και ακόμα δεν έχει τελειώσει! ( επαναλαμβάνω : 6 μολύβια pro sculpting brow της make up for ever!!!) Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο μαλακό σαν σύνθεση, αλλά όταν συνηθίσετε να δουλεύετε με αυτό, θα καταλάβετε ότι είναι αρκετά κρεμώδες και έχει έντονη απόδοση και παρόλα αυτά είναι ανθεκτικότατο! Επίσης στην άλλη άκρη έχει βουρτσάκι ( όπως και το προηγούμενο που ξέχασα να αναφέρω) .

Τέλος, πληροφοριακά να σας επισημάνω ότι είναι στην ίδια ποσότητα ακριβώς με το προηγούμενο προϊόν ( 0,01 oz) . Η συσκευασία του είναι δελεαστική και η τιμή του στα 29 € ( Αν σας φαίνονται πολλά, επαναλαμβάνω : το έχω από τον Ιούλιο και το χρησιμοποιώ εντατικά τουλάχιστον εδώ και δύο- τρεις μήνες – και σκεφτείτε ότι βάφομαι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα! Για εμένα είναι τα πιο χαλάλι 29 € που έδωσα το τελευταίο διάστημα) .

Τώρα που τελειώσαμε με τα μολύβια, στα κορυφαία προϊόντα φρυδιών έβαλα και πάλι τη benefit αυτή τη φορά με ένα κρεμώδες τζελ φρυδιών το ka- brow! Το συγκεκριμένο απευθύνεται σε όσες κοπέλες ψάχνουν ένα προϊόν για πιο έντονο και μάλλον βραδινό μακιγιάζ φρυδιών. Θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικές και ακριβείς στην εφαρμογή του γιατί είναι πολύ έντονο και δε συγχωρεί εύκολα λάθη!

Επίσης, έχει ένα πολύ καλό βουρτσάκι ενσωματωμένο στο καπάκι του, που θα χρησιμοποιήσετε για την εφαρμογή του – και όχι απλά για χτένισμα των φρυδιών όπως αυτά που διαθέτουν τα προηγούμενα μολύβια. Με μικρές κοφτές κινήσεις, ακρίβεια, ηρεμία και εξάσκηση θα του πάρετε τον αέρα και θα το λατρέψετε! Προς Θεού μην ξεχαστείτε και τρίψετε τα φρύδια σας! Στεγνώνει, αλλά υπάρχει κίνδυνος να αφήσει ίχνη αν είστε απρόσεκτες!  Η τιμή του στα 29,20 € αλλά κι αυτό είναι προϊόν μεγάλης διάρκειας – πιστεύω θα σας κρατήσει πάνω από χρόνο εφόσον δεν θα το χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Brow drama ( sculpting brow mascara ) Maybelline NY

Maybelline NY Brow drama

Εκτός από τα μολύβια και τα τζελ για το σχηματισμό φρυδιών, υπάρχουν και τα μάσκαρα φρυδιών, που είναι σωτηρία για όσες έχουν ατίθασα φρύδια που δε μένουν ποτέ στη θέση τους. Το πρώτο που αγόρασα την ίδια περίοδο με το μολύβι της ίδιας εταιρείας, ήταν το brow drama ( sculpting brow mascara ) της Maybelline NY. Το συγκεκριμένο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, καθώς ούτε έντονη απόδοση είχε, ούτε τόσο σταθεροποιητικό ήταν, αλλά το χειρότερο απ’ όλα ήταν το βουρτσάκι του, το οποίο έχει το πιο περίεργο σχήμα ever! Στρογγυλό στην άκρη και με σχεδόν ανύπαρκτες τρίχες προς την εσωτερική πλευρά! Καθόλου βολικό, τουλάχιστον εγώ το κατάργησα εντελώς! Πραγματικά το μόνο θετικό με αυτό το προϊόν είναι ότι ήταν φθηνό και δεν έκλαψα τα χρήματά μου ( στα 6 € ) .

Brow artist plumper L’oreal

Brow artist plumper L'oreal

Το επόμενο ανάλογο προϊόν που αγόρασα και από το οποίο έμεινα αρκετά ικανοποιημένη, είναι το brow artist plumper της L’oreal ( στα 7,50 €) . Το βουρτσάκι του, τριγωνικού και άκρως εργονομικού σχήματος και η απόδοσή του αρκετά καλή, ανάλογη με τη διάρκειά του. Σταθεροποιεί τα φρύδια χωρίς να τα κοκαλώνει. Επίσης υποστηρίζει ότι περιέχει fibers ώστε να γεμίζει πιο έντονα τα φρύδια, αλλά εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να τις διακρίνω. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε περιπτώσεις που ο χρόνος σας πιέζει, μπορείτε να φορέσετε μόνο αυτό και θα είστε μια χαρά, αν δεν αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα προβλήματα με τα φρύδια σας. Για την τιμή του πολύ καλό και σύμφωνα και με άλλες γνώμες που έχουν δοκιμάσει πιο ακριβά προϊόντα της κατηγορίας, τα ανταγωνίζεται άνετα.

Kit Sourcils eyebrow editor Sephora

kit sourcil eyebrow editor Sephora

Τέλος, για να μη σας κουράσω κι άλλο, το τελευταίο προϊόν για το οποίο θα σας μιλήσω, είναι ένα σετ για φρύδια, το kit sourcils eyebrow editor των Sephora, στα 14,40 €. Το σετάκι είναι πολύ συμπαθητικό και χρήσιμο, ιδίως όταν ταξιδεύετε. Περιλαμβάνει δύο αποχρώσεις σκιάς φρυδιών σε καφέ αποχρώσεις ( εγώ πήρα την απόχρωση midnight brown no 03) , μια κόλλα φρυδιών- πρόκειται για ένα προϊόν που προσωπικά μου θυμίζει κερί μαλλιών και χρησιμοποιείται σαν σταθεροποιητικό φρυδιών, και στο κάτω μέρος του, μέσα σε ένα συρταράκι περιλαμβάνει ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, ένα βουρτσάκι και ένα πινελάκι – για την εφαρμογή των σκιών, όλα σε travel size. Πολύ χαριτωμένη συσκευασία και πρακτική, ποιοτικά όμως δε με ξετρέλανε.

Ελπίζω να σας κατατόπισα σχετικά με τα Mολύβια και Προϊοντα Φρυδιών και το άρθρο να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο προϊόν για τις ανάγκες των δικών σας φρυδιών.

Για περισσότερα κάντε like στη σελίδα μου στο facebook και follow στο instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.